Jag är biolog och kommunikatör. Jag gjorde mitt examensarbete i naturvårdsbiologi på SLU omkring 2004. I examensarbetet radiopejlade vi en koloni av barbastell i norra Småland. Efter det blev jag inspirerad och köpte mig en detektor – som pank student lyckades jag på något sätt ändå skramla ihop ca 10 000 kr och investerade i en Pettersson D240x. En detektor jag har fortfarande. Det måste vara mitt livs bästa investering. Jag gjorde sedan lite inventeringar för bl a länsstyrelsen i Gävleborgs län och Kalmar län och därefter samarbetade jag med Ingemar Ahlén i de första undersökningarna vid vindkraftverk och av migrerande fladdermöss i Kalmarsund.

Efter några år som anställd på Länsstyrelsen i Kalmar startade jag sedan bolaget Ecocom AB där jag jobbat intensivt med fladdermöss i alla former fram till 2019. Jag hade då gått hela cirkeln och sålde mitt bolag och är numera anställd på naturvårdskonsultfirman Calluna AB.

Det har längre pratats om att komma igång med en föreningen i Sverige. Jag tror att det finns ett stort uppdämt behov och mycket roliga saker att göra tillsammans. Det känns jättekul att få vara en del av detta!