Nyhetsarkiv från 2019

Missade du någon nyhet för 2019? Här är arkivet!

2019-11-20

Första årsmötet en succé


Det dök upp över 20 personer till årsmötet. En smakstart för föreningen!


Föreningens första extrainsatta årsmöte lördagen den 16 november 2019 blev en succé. Det visade sig finnas ett mycket stort uppdämt intresse och det dök upp över 20 personer. Vi hade representanter från Sverige, Frankrike, Tyskland, Danmark och Finland. Mycket roligt. Många som tidigare varit medlemmar i Facebook gruppen: ”Fladdermöss i Sverige” deltog på årsmötet och gruppen anordnade på söndagen en uppskattad exkursion i Taberg.

Från årsmötet. 16 november 2019.

Träff i Taberg med Facebookgruppen ”Fladdermöss i Sverige” efter extra årsmöte. 17 november 2019.

Besök vid Tabergs gruva den 17 november 2019.

2019-09-17

Årsmöte 2019 - Jönköping 


Välkommen på föreningen BatLife Swedens första årsmöte den 16 november 2019 i Jönköping.


Extra årsmöte i föreningen BatLife Sweden sker den 16 november 2019 på Jönköping. Föreningen bildades 1 mars och det är alltså föreningens första årsmöte. Till detta möte har vi försökt bjuda in så många som möjligt som vi känner till arbetar med eller är engagerade i fladdermöss i Sverige. Men naturligtvis finns många fler och vi uppmanar alla som tagit del av inbjudan att dela den vidare till ytterligare intresserade.


Till årsmötet är alla välkomna! Vill man rösta i de formella förhandlingarna på förmiddagen så måste man vara medlem minst 30 dagar före årsmötet. Medlem blir du genom att betala medlemsavgiften.


Plats: Länsstyrelsen i Jönköpings län

Tid: Lördagen 16 november kl 09.30-18.30

2019-07-16

Föreningen Batlife Sweden bildad


Nu är föreningen BatLife Sweden formellt bildad och har även fått ett eget organisationnummer.


I stadgarna står bland annat:


Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet för att öka kunskaperna om fladdermöss. Arbetet bedrivs i form av opinionsbildning, kunskapsuppbyggnad, nationell och internationell samverkan samt genom att driva projektmed särskild målsättning attskydda fladdermöss och fladdermössens habitat i Sverige. Föreningen vänder sig till människor i alla åldrar.


Föreningen har just nu en interrim-styrelse som består av tre medlemmar:

  • Johnny de Jong
  • Alexander Eriksson
  • Lara Millon


BatLife Sweden kommer att vara en öppen ideell förening och ta emot medlemmar på samma sätt som vilken ideell förening som helst. Vi meddelar när vi öppnar föreningen för fler medlemmar – vi behöver organisera oss lite mer innan vi kan hantera detta.


Webbsidans innehåll kommer att uppdateras för att reflektera dessa organisatoriska ändringar. Vi kommer framöver att kalla till extraårsmöte.


Hälsningar

Styrelsen

2019-09-01

Medlemskap 2019


Nu har vi öppnat föreningen för alla intresserade medlemmar. Bli medlem i föreningen BatLife Sweden redan 2019 och tillhör för tid och evighet den illustra skara som hjälpte till att bygga föreningen under dess första år. Den rabatterade medlemsavgiften 200 SEK gäller för året 2019 och gör bland annat att du som medlem får rösträtt på det extra årsmötet 16 november i Jönköping. Men framförallt hjälper ditt medlemskap till att finansiera vissa mindre administrativa kostnader som webbsida och resa och logi för inbjudna talare till bland annat årsmötet.


Medlemsavgift 2019

200 SEK

Betalas till plusgirokonto: 94 78 22-3.

I meddelandefältet skriver du:

”MA19 + Ditt namn + din e-post-adress” så vi vet vem som betalt och hur vi kan komma i kontakt med dig. MA19 står för medlemsavgift år 2019.


/Styrelsen